Over SpiegelSessie Paardencoaching

Steeds meer mensen zien in dat paarden ons kunnen spiegelen en dat ze ons ervan bewust kunnen maken hoe we, letterlijk en figuurlijk, in het leven staan. Paarden laten zien wie je bent. Het is alsof ze in je ziel kijken. Daarop hebben wij onze naam SpiegelSessie Paardencoaching gebaseerd. Je krijgt een Sessie met het paard als Spiegel.  Het mooie van een spiegel is dat het kaatst wat het ontvangt, zonder dat een oordeel dat vertroebelt. Dit maakt dat feedback van het paard eerlijk, zuiver en makkelijk aan te nemen is.

De missie van SpiegelSessie Paardencoaching is om je te laten ervaren en accepteren wat jouw kracht is. Door meer bewustzijn te creëren van je eigen mogelijkheden. Bij de ontmoeting tussen mens en paard krijg je de kans om jezelf via het paard te ontmoeten.

Kenmerkend voor SpiegelSessie Paardencoaching is dat onze begeleiding, behalve op confrontatie en zelfreflectie, gericht is op het zélf vinden van antwoorden op jouw vragen. Jouw eigen kracht is immers op langere termijn bepalend voor het waarmaken van je dromen en doelstellingen.

Onze kracht is dat wij altijd samen de sessies begeleiden. Door de combinatie van onze verschillende achtergronden, onze beide bedrijven en passie voor het werken met paarden, vullen we elkaar goed aan en samen met de paarden vormen we een liefdevol team!

 

De mensen achter SpiegelSessie Paardencoaching

Rhea Roelofsen

Rhea is psychiatrisch verpleegkundige en is mede-eigenaresse van de JD Ranch. een trainings,- en pensionstal en tevens een Quarterhorse fokkerij. Rhea is gecertificeerd paardencoach en heeft sinds 2016 het roer omgegooid toen zij steeds meer aanliep tegen de “beperking” van de reguliere GGZ. Meerdere sessies met patiënten over de jaren heen leverden weinig resultaat terwijl haar ervaring met paarden bewees dat in een enkele sessie met de paarden grote stappen bereikt konden worden. Met deze kennis heeft Rhea de stap gezet om zichzelf te ontwikkelen tot coach. Samen met de paarden een bijdrage kunnen leveren aan iemands persoonlijke ontwikkeling vind ik het mooiste wat er is!

Kernwaarden van Rhea zijn voelenbalans en in-het-hier-en-nu.

 

Yvonne Okx

Yvonne is haar carrière begonnen in de gezondheidszorg. Hier heeft zij ruime ervaring op gedaan op de werkvloer en later ook in leidinggevende functies. Wel merkte ze dat er veel scheef ging in het contact tussen mensen maar ook in de verschillende partijen binnen de zorgverlening. Door persoonlijke omstandigheden die behoorlijke uitdagingen op het pad van Yvonne wierpen, is Yvonne een andere weg in geslagen en zich gaan ontwikkelen tot coach. In 2015 is Yvonne met haar bedrijf OkxPower gestart waar zij als Autismevriendelijk Coach mensen met een vorm van autisme begeleidt. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Yvonne wilde haar passie voor paarden en hun therapeutische waarde delen met de buitenwereld. Yvonne is gecertificeerd Chiron Coach en heeft zich gespecialiseerd in Systemisch Coachen met behulp van paarden. De combinatie van autismevriendelijk coachen en paardencoaching is voor Yvonne de meest ultieme combinatie van werk&passie! 

Kernwaarden van Yvonne zijn empowerment  en in-verbinding-zijn.

 

 

Free Joomla! template by L.THEME