SpiegelSessie Paardencoaching heeft een vaste locatie, namelijk de JD Ranch in Beets. Hier staan 40 paarden, maar er zijn maar een aantal paarden die wij actief inzetten voor coaching.

Wij stellen ze graag voor en zij ontmoeten u graag op de JD Ranch!

Julia

Julia is een Quarterhorse merrie van 8 jaar. Voluit heet ze Conquistador Queen, geboren op Koninginnedag 2009. Ze is geboren en getogen op de JD Ranch. Op jonge leeftijd heeft ze succesvol in de westernsport gelopen, echter is ze uit de sport gehaald omdat ze de druk niet goed aan kon. Julia is erg gevoelig en dat maakt haar een extra bijzonder coachpaard. Julia is voor jong en oud goed inzetbaar. Ze weet op een liefdevolle manier aan te geven waar u uit balans bent. De boodschappen die ze meegeeft raken u rechtstreeks in het hart. Wij zijn bijzonder blij dat wij met zo’n geweldig paard mogen samenwerken. Ze is een echte vriendin.

 

Shiner
Shiner is een Quarterhorse ruin van 20 jaar. Voluit heet hij A Shining Sensation. Zijn moeder is geïmporteerd vanuit Amerika terwijl zij zwanger was van Shiner. In 1997 zag hij het levenslicht in Nederland. Vanaf 2004 is hij in eigendom van de JD Ranch. Shiner heeft het in zijn jonge jaren niet gemakkelijk gehad. Toen Roel hem kocht heeft hij er heel veel tijd en energie in gestoken om Shiner beter te laten functioneren en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.  Uiteindelijk zijn ze samen meervoudig Nederlands Kampioen geworden in de reining (westernsport). In 2011 vond Roel dat Shiner genoeg gepresteerd had op hoog niveau, en heeft hem daarom terug getrokken uit de westrijdsport. Sindsdien geniet hij van zijn vervroegd pensioen. 
Shiner is een geweldig coachpaard. Hij is super gevoelig, erg slim en supersnel in zijn non-verbale communicatie. Hij weet heel snel de juiste snaren aan te raken, en dit duidelijk te maken aan ons.
Wij vinden het heel prettig werken met Shiner. Een maatje om op te bouwen.

Calamity Jane
Deze woont al op de JD Ranch sinds 1996. Hoe oud ze precies is, dat weten we niet. Calamity komt uit Engeland waar ze vermoedelijk tot haar 7e in het wild heeft gelopen. Ze zal nu wel rond de 30 zijn. Ze heeft in de afgelopen jaren vele kinderen leren ponyrijden. Nu geniet ze al jaren van haar pensioen en wij zetten haar regelmatig in bij kindercoaching en tijdens Workshops. Vaak gezamenlijk met haar vriendin Reddie. Een prachtig duo, die ons vaak aan het lachen maken. Calamity verwonderd ons nog iedere keer met haar scherpheid en weet een ieder te ontroeren. Ook heeft ze de kwaliteit om feilloos de spanning te doorbreken op het juiste moment. Wij hopen dat we nog jaren met Calamity mogen samenwerken.

Reddie
Deze kleine eigenwijze meid is 8 jaar oud en is een echte shetlander. Maar zo klein als ze is, als coachpaard is ze groots van waarde voor ons. Deze pony verovert iedereen zijn hart na te hebben kennisgemaakt. In combinatie met Calamity levert ze geweldig werk, maar ook alleen zetten we haar graag in. Reddie is ook ideaal inzetbaar voor mensen die een beetje angstig zijn voor paarden, door haar kleine formaat en haar zachte uitstraling schrikt ze toch minder af. En voor kindercoaching is ze absoluut onmisbaar.

Solanos Banjoe
Solanos is een Quarterhorse ruin uit 1994. In 1996 is hij vanuit Amerika geïmporteerd naar Nederland. Vanaf 2002 is hij in eigendom van de JD Ranch. Solanos is uitgebracht in vele disciplines van de westernsport en heeft mooie titels op zijn naam staan. In 2011 is hij uit de wedstrijdsport gehaald en heeft hij thuis nog veel mensen leren paardrijden. De laatste jaren geniet hij van veel vrije tijd, maar vind hij het ook heerlijk om regelmatig beweging te krijgen. Solanos wordt ook regelmatig ingezet tijdens coachsessies. Hij is echter niet voor iedereen inzetbaar, want hij is erg duidelijk in zijn communicatie en dit kan erg confronterend zijn. Maar hij weet precies wat hij doet. Tijdens kennismakingssessies zal je deze zwarte parel dan ook niet snel tegenover je krijgen, als we verder zijn in de sessies dan kan hij zeker van grote waarde zijn.

*Helaas hebben we eind december 2017 afscheid moeten nemen van onze Solanos. Als het leven niet meer zonder pijn is dan is het afscheid onafwendbaar. We zullen hem missen maar het is goed zo!*

 

Beer
En dit is Beer, de hond van de JD Ranch. De waakhond en de levende deurbel. Je kan niet om hem heen, dus ontmoeten gaat u hem zeker. Beer weet ook precies wanneer hij nodig is tijdens een coachsessie

Free Joomla! template by L.THEME