In de onstuimige tijd van ontwikkeling naar volwassenheid leren tieners zichzelf kennen door dingen te ontdekken en dingen te doen. Door dingen met het paard te doen, zien zij onmiddellijk de reactie van het paard op wat zij doen. Het nemen van een obstakel samen met het paard kan vergeleken worden met iets wat moeilijk is in het dagelijks leven van een tiener.

Samenwerken met het paard kan staan voor hoe ga ik om met anderen en hoe reageren die hierop. Spelenderwijs leren zij hun grenzen kennen en hun ruimte innemen. Maar vooral kunnen zij laten zien wie ze zijn. Paarden voelen de puurheid van een kind.

Sessie tienercoaching duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur en kost € 90,- inclusief iets drinken en wat lekkers.

 

Kort maar Krachtig -Tiener

Een Kort maar Krachtig- Tiener coachtraject bestaat uit drie sessies coachen met paarden. We beginnen dan met een kennismakingsgesprek en kennismaking met de paarden.

Speciaal voor jongeren tussen 12 en 18 jaar bieden wij de mogelijkheid om samen met de paarden te werken aan het vinden van balans in een vaak onstuimige tijd van ontwikkeling naar volwassenheid. Zeker als er omstandigheden zijn waardoor een kind gehinderd is in het groeien naar een stevige eigen basis is het Kort maar Krachtig – Tiener coachtraject een bijzondere manier om in eigen kracht te komen.

Omgang met paarden en dieren in het algemeen maakt vaak dat mensen zich makkelijk kunnen openen. Paarden geven hele directe en eerlijke feedback als zij in contact zijn. Toch is dit niet kwetsend omdat een paard geen waardeoordeel heeft over wat zich voordoet.

Binnen een natuurlijke kudde zijn paarden van elkaar afhankelijk en dit maakt dat ieder paard een bijdrage levert en dat er goed wordt samengewerkt om de harmonie te bewaren. Er worden hechte vriendschapsbanden opgebouwd en er wordt voor elkaar gezorgd.

Deze natuur van paarden in een kudde kan bijzonder goed ingezet worden als metafoor voor het ervaren van een ieders eigenwaarde, belang en veiligheid in een groep. Aspecten als, ervaren van eigen ruimte, bewaken van grenzen, herkennen van eigen kracht, samenwerken en weerbaarheid opbouwen komen in het samen zijn en werken met elkaar en de paarden aan de orde.

De korte periode tussen de sessies zorgt dat er ruimte is om de opgedane ervaringen tot zich te nemen en van zichzelf te maken.

Kort maar Krachtig- Tiener coachtraject:  € 230,- voor 3 sessies van gemiddeld 1 tot 1,5 uur

Free Joomla! template by L.THEME